Definitief Energielabel voor woningen

Verplicht per 1 januari

Sinds 1 januari 2015 is de eigenaar van een woning bij verkoop of verhuur verplicht een Definitief Energielabel aan te leveren. Indien dit Definitief Energielabel ontbreekt dan kan de overdracht van de woning wel plaatsvinden maar riskeert de eigenaar een boete van ruim € 400,00.

Voorlopig Energielabel

Begin 2015 krijgen alle woningeigenaren van de overheid een schrijven en een Voorlopig Energielabel op basis van algemene kenmerkwaarden van hun woning. Bij verkoop of verhuur van de woning moet dit Voorlopig Energielabel worden omgezet naar een Definitief Energielabel. Voor het aanmaken van een Definitief Energielabel gaat de woningeigenaar naar een internetapplicatie van de Rijksoverheid (www.energielabelvoorwoningen.nl) waar hij/zij kan inloggen middels DigiD en een aantal vragen over de woning moet beantwoorden.

Definitief energielabel

Vervolgens dient een Erkend Deskundige te worden geselecteerd die de aanvraag op afstand controleert en omzet naar een Definitief Energielabel. De Moderne Makelaar is een Erkend Deskundige die u kan helpen bij het verkrijgen van een Definitief Energielabel. Voor hulp bij het invullen van de gegevens op de bovengenoemde website kunt u ons bellen op telefoonnummer 038-8889056. Hier worden geen kosten voor berekend.

Voor een klein bedrag kom ik zelfs bij u thuis langs om de aanvraag in orde te maken.